KAJ JE PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO

Označuje sistem kanalov po katerih z ventilatorji prisilno krožimo zrak po hiši oz stanovanju tako, da v bivalne prostore stalno prihaja svež zrak. Zrak potuje iz bivalnih prostorov v sanitarne prostore (sanitarije, kopalnice) in kuhinje, kjer umazani zrak sesamo in pošiljamo iz stanovanja ali hiše. Porabljeni zrak, ki zapušča objekt odda svojo energijo zraku, ki vstopa v objekt. Temu pravimo rekuperacija. Gre za 60 do 99% izkoristek pri prenosu toplote, kar zavisi od kakovosti naprave in metode meritve. S prezračevalnim sistemom lahko delno ogrevamo in delno ohlajamo prostore, največ z močjo do 2,5 kW, kolikor lahko energije prevzame okoli 200-300 m3/h zraka. Ta količina ni dovolj za vse potrebe nizkoenergijske hiše, vendar tudi ni zanemarljiva. V pasivni hiši je ta moč povsem dovolj, zato v pasivni hiši ne potrebujemo klasičnega sistema ogrevanja, vse ogrevanje in ohlajanje uspemo zagotoviti le s prezračevalnim sistemom! Prezračevalni sistem ima kapaciteto od 0,5 do 1,0 izmenjave vsega zraka s svežim zrakom v eni uri. Skladno z uporabo prostorov lahko reguliramo količino izmenjave zraka. Prezračevalnega sistema praviloma nikoli ne izklopimo, nujno je da zrak v vseh prostorih stalno kroži.

ZAKAJ STA PAUL IN ZEHNDER NAJBOLJŠA?

Podjetje PAUL je v strokovnih krogih priznan kot najbolj kakovosten proizvajalec in razvijalec prezračevalnih naprav in ima registriranih več patentov kot katerikoli drug proizvajalec rekuperatorjev.

PAUL ima pred drugimi ponudniki prednost v inovativnih tehničnih rešitvah, med njimi tudi patentiranih.

 • patentiran plastični prenosnik toplote s šahovničnim presekom, ki mu zagotavlja učinkovitost vračanja toplote, ki je konkurenca ne more doseči, in ki ob vplivu vlage ne korodira in je zato trajen
 • patentiran plastični entalpijski prenosnik iz materiala, ki vrača molekularno vlago, a je neprepusten za ostale snovi in prav tako trajen
 • najboljšo prezračevalno napravo z vračanjem toplote na svetu, model NOVUS 300, z efektivnim izkoristkom po metodi Pasivhaus inštituta 93-94,5 %!
 • Rekuperatorji, namenjeni vgradnji v stanovanjske objekte, so izredno tihi in omogočajo vgradnjo tudi izven kurilnice (novus 300: 17 do 21 dB pri pretokih od 150 do 200 m3/h)
 • Vsi rekuperatorji PAUL so energijsko varčni (novus 300: 0,24 Wh/m3)
 • Večina naprav omogoča zvezno asimetrično regulacijo pretokov, ki rešuje problem predgrevanja zraka in omogoča delovanje tudi v mrzlih zimskih dneh
 • Uporabniku prijazen in estetski TFT ekran na dotik omogoča enostaven pregled in upravljanje rekuperatorja
 • Vsi proizvodi PAUL zagotavljajo konstanten željen pretok zraka z regulacijo CVC (Constant Volume Control), ki bo kmalu obvezna v celotni E
 • Prodajni program in cenik

prezračevanje z rekuperacijo

Podjetje PAUL je lastniško integrirano v skupino Zehnder, ki je skupaj s firmo PAUL razvilo rekuperatorje nove generacije (ComfoAir
Q 350, 450 in 600), ki so skupaj s programom firme PAUL najbolje, kar lahko dobite na svetovnem trgu v tem segmentu.

ZAKAJ IZBRATI E-NETSI?

Podjetje E-NETSI d.o.o. je naslednik dejavnosti podjetja E-NET d.o.o., ki je bilo ustanovljeno leta 1994. Uspešno smo zaključili številne konzultantske in izvajalske naloge s področja učinkovite rabe energije v stavbah. Med našimi naročniki so bili občani, ministrstva, ugledna domača in tuja podjetja ter Evropska Unija in EBRD.

Že več kot 25 let delujemo predvsem na področju prezračevalnih sistemov v stanovanjskih in poslovnih stavbah. Naše obsežno znanje in izkušnje so podlaga za storitve in proizvode najvišje kakovosti.

Za stranke poskrbimo s takojšnjo in učinkovito tehnično podporo v vseh fazah priprave in izvedbe gradnje, naročeno blago dostavimo hitro in brezplačno.

Kupcem lahko ponudimo sestavne dele in aparate različnih razredov. Ker gre za trajen sistem v novem domu, se večina strank odloči za najbolj kakovostne materiale.
Zato smo se specializirali za najboljšo opremo na trgu.

V naši projektno tehnični ekipi so samo visoko specializirani inženirji, ki lahko suvereno svetujejo in pomagajo našim kupcem v vseh fazah gradnje in obratovanja sistema prezračevanja.

Smo specialisti z velikim številom izvedenih sistemov letno, imamo ugodne pogoje pri nabavi materialov, zato strankam lahko ponudimo največ za njihov denar.

REFERENCE

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image