Servis prezračevalnih naprav Paul in Zehnder

Za naprave PAUL in Zehnder zagotavljamo servis in rezervne dele skladno s prodajnimi in garancijskimi pogoji. Zahtevo za servisiranje naprave nam pošljete po e-pošti na naslov: info@prezracevanje.si

Na vašo zahtevo bomo takoj odgovorili in se tudi zelo hitro dogovorili za obisk in popravilo ali reden servis aparata.

Za vse izdelke podjetja Zehnder velja dvoletna garancija, ki začne veljati z dnem nakupa.

Garancija za delovanje naprave skladno s tehničnimi specifikacijami velja le v primeru, ko je naprava vgrajena po navodilih na naši spletni strani in s strani strokovno usposobljene osebe in so se v času njene uporabe upoštevala navodila za obratovanje in vzdrževanje naprave.

Garancija velja v primeru, ko so bile obveznosti kupca do dobavitelja opreme poravnane v predvidenem roku in v celoti!

Servisne storiteve obračunavamo skladno s cenikom:

Preden naročite servis preverite ali je morda za nepravilno obratovanje naprave ali njeno nedelovanje krivo neustrezno vzdrževanje, nastavitev ali vgradnja, za kar ni potrebno servisirati naprave, ampak se te napake lahko odpravijo brez prisotnosti serviserja. Omenjamo najbolj pogoste primere za aparate PAUL:

Izklopite električno napajanje, počakajte 10 sekund in ga ponovno priključite.

Elektro povezava med aparatom in regulacijo nima kontakta: preverite vse kontakte. Izklopite in ponovno vklopite komunikacijski kabel na vrhu naprave ob vtiču napajanja.

Omrežni kabel, ki je priključen na aparat, nima kontakta, ta kontakt v aparatu je umazan (običajno s prahom slikopleskarskih del). Kabel odstranimo in ponovno priključimo, očistimo, spihamo kontakte. Če je kontakt tako umazan, da ga ne moremo očistiti, odpremo pokrov v katerem je vgrajen in kabel direktno priključimo v vtičnico pod pokrovom.

Kontakta 4 in 5 na priključni sponki X10 sta sklenjena: tipke za hitro prezračevanje so sklenjene, potrebno jih je razkleniti.

Dovod ali odvod zraka je zamašen: poglejte rešetko za zajem zraka, če je popolnoma zastrta z umazanijo iz zraka, ali je na njej leden pokrov,  jo očistite. Mrežica na dovodni rešetki mora imeti odprtine v mrežici velikosti najmanj 10 x 10 mm. Morda je filter star in zamašen, preverite kakovost obeh filtrov. Filtri se MORAJO zamenjati na vsaj 6 mesecev.

Naprava, pri kateri nismo vgradili elektro predgrevanja bo pri zelo nizkih zunanjih temperaturah vsako uro delovala le nekaj minut in če so zunanje temperature prenizke, bo začasno izključila delovanje. V meniju preko setup-a povečate razliko med dovodnim in odvodnim volumnom – glej navodila na naši spletni strani.

NAROČILO SERVISA

Polja, označena z zvezdico, so obvezna.

Kontaktni podatkiPodatki za servisŽelim naročiti servis prezračevalne naprave. Prosim, da me kontaktirate za dogovor o obsegu in terminu opravljanja servisa.